Crazy Cat Lady

30. dec, 2020

Säg den lycka som varar. Detta annorlunda och mycket tråkiga år, i många avseenden, avslutas med en för tidigt född kattunge som inte klarade sig. Det finns inte mycket att göra när naturen säger sitt. Det blev en lång, utdragen och tröttande natt för både matte och Iris. En vecka för tidigt.

Efter besök hos veterinär konstaterades att allt var ok, trots småblödningar under dagen. Prover har tagits och visade inte på någon infektion. Efter ultraljud och röntgen fick vi veta att det bara var en unge. Bara att avvakta och hoppas på att hon skulle gå några dygn till. Det var bara att åka hem och hoppas på det bästa. Men redan dagen efter ökade blödningarna och på kvällen började förvärkar att visa sig. På efternatten kom så den lilla som inte hunnit lägga på hullet och vägde för lite för att klara sig. Misstankar finns att moderkakan lossnat och gett upphov till blödningarna och syrebrist för den lilla. 

Iris mår efter omständigheterna bra. Har sovit mycket under dagen, gärna i mattes sällskap. Har kommit igång lite med mat och varit på toa. Ingen feber. Men behöver hållas under uppsikt kommande dagar förstås. Nu får hon ta igen sig och komma tillbaka till sitt vanliga jag, därefter ska vi ta en extra koll hos veterinären för att se att allt är bra. Det kanske blir ett nytt försök att ta en kull på henne om hon kommer i löp igen.

Det finns en tråkig baksida i avelsarbetet som alla uppfödare någon gång upplevt, när kattunge eller en kull inte klarar sig. Det är därför man inte kan lova bort några kattungar redan under dräktigheten eller de första veckorna i kattungarnas liv. Det finns inga garantier för att det blir som man planerat. Jag har fått många förfrågningar från intresserade familjer som jag nu får meddela att tyvärr blev det inga kattungar. Det är tråkigt för dem som väntat förstås men inget vi kan göra något åt. 

Nu hoppas vi att 2021 ska bli ett gladare, roligare och mer sällskapligt år och S*Peking Pearl's hoppas kunna få en kull någon gång under våren. Tills dess önskar jag er alla:

ETT GOTT NYTT ÅR!

 

14. dec, 2020

Nu är det helt säkert att Iris väntar smått. Alla tecken tyder på det. Små rörelser har jag känt när hon ligger i mitt knä. Hon har blivit mer kontaktsökande och vill gärna vara i samma rum som mig.  På natten ligger hon bredvid i sängen, ibland även på mig, och det är klart hon får det. 

Bolådan är redan framme och den har hon redan provat flera gånger. Verkar vara nöjd än så länge. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra förstås. Riktigt säker är man ju inte förrän allt gått felfritt och mor och barn mår bra. Tiden går så fort och de sista veckorna brukar snabbt rinna iväg, förmodligen ännu snabbare nu när jul och nyårshelg nalkas och man får annat att tänka på en stund. 

Vi återkommer efter nyår med förhoppningsvis glada nyheter. Tills dess önskar vi alla en 

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! 🎄💫🥂

9. nov, 2020

Här gick det undan sedan sist. Iris kom snabbt in i höglöp och det blev en lite oplanerad resa till Stockholm. Damen har varit ganska tystlåten under löpet, bara kuttrat lite då och då. Började snart att rulla runt och skruva på sig och plötsligt var vi där. Hon höglöper ju! Det var bara att ge sig iväg. Väl framme hos den blivande partnern, som normalt brukar hälsa oss välkommen, blev vi fullständigt utmanövrerade av Iris. Omedelbar kärlek, i alla fall från hans sida.

Efter att ha installerat dem i parningsrummet började uppvaktningen. Till en början försökte Iris hålla honom på lite avstånd, han var lite "het på gröten" och hon hade inte hunnit bekanta sig med rummet ännu. Så vi lät henne vara själv en stund i rummet medans Lancelot otåligt och träget ropade efter henne. Efter det gick det bättre och så småningom gav hon efter. De trivdes i varandras sällskap och vartefter dagarna gick blev de lite lugnare och kunde slappna av mellan varven. Gentleman som han är passade han på att putsa på Iris mellan varven. Bäst att hålla sig på god fot. Det hela verkar ha gått bra i alla fall. Så nu återstår några veckors väntan innan vi ser om parningen har tagit och vi kan se fram emot kattungar runt nyår.

En trött Iris blev lite misstänksamt mottagen här hemma vilket resulterade i eget rum över natten och naturligtvis gjorde matte henne sällskap. Tror hon tyckte det var skönt att få sova ifred och vi hade båda sovmorgon dagen därpå. Därefter har det gått bra med de andra katterna och vi har lugn och harmoni i kattgruppen.

Så nu är det bara att avvakta............

 

 

31. okt, 2020

Nu har Iris börjat löpa. Väntar bara på de där intensiva dagarna av höglöp. En träff med Lancelot är nära förestående. Vi får se om det blir en resa för Iris till Stockholm eller en resa för Lancelot till Norrköping. Trots att väntan varit lång känns det som om löpet kommer ganska plötsligt och som alltid, inte planerat. Men nu verkar det som att det äntligen ska bli av och som vi har längtat efter smått här hemma. Ingen idé att ta ut något i förskott man vet ju inte med säkerhet att det blir någon parning. Det har ju hänt att någon part inte varit nöjd med vare sig arrangemang eller partner. 

Pandemin har satt käppar i hjulet för många aktiviteter under året och antalet kullar har ökat markant, så även efterfrågan på kattungar. Det gäller alla raser. Jag har haft många förfrågningar av intresserade som har fått väntat väldigt länge på besked om det blir någon kull i år. Alltid lika kul när intresserade skriver och frågar om rasen eller kommenterar min hemsida. Jag försöker att uppdatera hemsidan regelbundet och den är, trots några år på nacken, inte helt klar ännu. Det kanske den i och för sig aldrig blir. 

Har också varit upptagen med att fota katter till de digitala tävlingar på Facebook som både Östkatten och Birmasällskapet anordnat. Så roligt att se alla bilder som medlemmarna lägger upp. Kan man inte träffas fysiskt får man aktivera sig på annat sätt. Gå gärna ut på sidorna och kika, är du medlem kan du själv delta. Är du inte medlem är du välkommen att bli det.  

Önskar alla en Happy Halloween 🎃 och hoppas jag kan återkomma med goda nyheter snart

5. sep, 2020

Ja då var sommaren slut. Vi har haft en underbar tid på landet och semestern var riktigt bra, även om det blev en "hemester". Katterna och Molly trivs verkligen ute i stugan även om där är lite mindre med plats. Den här sommaren han jag också med att odla lite och skörden av körsbärstomater blev större än förväntat. Men nu är vi åter i stan och har installerat oss här, redo för hösten. Alltid lika tråkigt att "packa ihop" stugan och förbereda för vintern, men tiden går ganska snabbt och vips så är det maj och vi kan flytta ut igen. Positivt tänkande och något att se fram emot.

Just nu bara vräker regnet ner och det smattrar högt och ljudligt på altantaket. För en timme sedan var det blå himel och sol. Det är väl just det som kännetecknar hösten, det snabba omslaget i vädret. Katterna håller sig inne för tillfället, ligger mest och sover. Allt är som vanligt. Funderar på om Iris kommer att löpa överhuvudtaget, det händer inte ett smack på den fronten. Den stilige Lancelot som väntar på henne kanske behöver komma hit, och sätta fart på henne. Tyvärr har hon ju ingen annan fertil hona här hemma som kan trigga henne. Ingen fertil hane heller för den delen. Frostis har ju varit kastrat en tid nu och är inte intresserad av att uppvakta någon längre.

Den 28/8 firade vi Birmans dag i Stockholm. Birmasällskapet ordnade tipspromenad och fotografering av katt (Tuss & Tass) i Sickla centrum. Jag jobbade förstås kväll den dagen och kunde inte åka dit, men min jättesnälla fodervärd var på plats och fotade Lancelot. Några bilder av honom finns här på på hemsidan och någon kommer säkert upp på facebook också. Joline och Alecia som också bor i Stockholm (från min uppfödning) var också där och fotograferade sig. Söta tjejer. Kommer nog bilder där också vartefter.

När hösten gör sitt intåg brukar aktiviteterna i föreningarna dra igång. Så också här. Både Östkatten och Birmasällskapet vaknar till liv och det blir en hel del som ska göras. Jag har ju i och för sig inte legat på latsidan under sommaren men det blir ju markant mer att göra under hösten. Det jag tycker är mest spännande och roligast är att båda föreningarna håller på att uppdatera sina hemsidor. De kommer bli så snygga och moderna och det ska bli riktigt roligt att få uppdatera innehållet lite mer till dags datum. Hoppas allt går bra så vi kan se en lansering inte allt för sent i höst.

Ja, det var en lite uppdatering här, på min sida. Mer kommer under hösten, framförallt vad som händer här hos oss i familjen Peking Pearl's. Länge sedan vi hade små tassar som sprang omkring och busade och det känns som det är dags igen, bara Iris är med på noterna.