Crazy Cat Lady

9. nov, 2020

Här gick det undan sedan sist. Iris kom snabbt in i höglöp och det blev en lite oplanerad resa till Stockholm. Damen har varit ganska tystlåten under löpet, bara kuttrat lite då och då. Började snart att rulla runt och skruva på sig och plötsligt var vi där. Hon höglöper ju! Det var bara att ge sig iväg. Väl framme hos den blivande partnern, som normalt brukar hälsa oss välkommen, blev vi fullständigt utmanövrerade av Iris. Omedelbar kärlek, i alla fall från hans sida.

Efter att ha installerat dem i parningsrummet började uppvaktningen. Till en början försökte Iris hålla honom på lite avstånd, han var lite "het på gröten" och hon hade inte hunnit bekanta sig med rummet ännu. Så vi lät henne vara själv en stund i rummet medans Lancelot otåligt och träget ropade efter henne. Efter det gick det bättre och så småningom gav hon efter. De trivdes i varandras sällskap och vartefter dagarna gick blev de lite lugnare och kunde slappna av mellan varven. Gentleman som han är passade han på att putsa på Iris mellan varven. Bäst att hålla sig på god fot. Det hela verkar ha gått bra i alla fall. Så nu återstår några veckors väntan innan vi ser om parningen har tagit och vi kan se fram emot kattungar runt nyår.

En trött Iris blev lite misstänksamt mottagen här hemma vilket resulterade i eget rum över natten och naturligtvis gjorde matte henne sällskap. Tror hon tyckte det var skönt att få sova ifred och vi hade båda sovmorgon dagen därpå. Därefter har det gått bra med de andra katterna och vi har lugn och harmoni i kattgruppen.

Så nu är det bara att avvakta............

 

 

31. okt, 2020

Nu har Iris börjat löpa. Väntar bara på de där intensiva dagarna av höglöp. En träff med Lancelot är nära förestående. Vi får se om det blir en resa för Iris till Stockholm eller en resa för Lancelot till Norrköping. Trots att väntan varit lång känns det som om löpet kommer ganska plötsligt och som alltid, inte planerat. Men nu verkar det som att det äntligen ska bli av och som vi har längtat efter smått här hemma. Ingen idé att ta ut något i förskott man vet ju inte med säkerhet att det blir någon parning. Det har ju hänt att någon part inte varit nöjd med vare sig arrangemang eller partner. 

Pandemin har satt käppar i hjulet för många aktiviteter under året och antalet kullar har ökat markant, så även efterfrågan på kattungar. Det gäller alla raser. Jag har haft många förfrågningar av intresserade som har fått väntat väldigt länge på besked om det blir någon kull i år. Alltid lika kul när intresserade skriver och frågar om rasen eller kommenterar min hemsida. Jag försöker att uppdatera hemsidan regelbundet och den är, trots några år på nacken, inte helt klar ännu. Det kanske den i och för sig aldrig blir. 

Har också varit upptagen med att fota katter till de digitala tävlingar på Facebook som både Östkatten och Birmasällskapet anordnat. Så roligt att se alla bilder som medlemmarna lägger upp. Kan man inte träffas fysiskt får man aktivera sig på annat sätt. Gå gärna ut på sidorna och kika, är du medlem kan du själv delta. Är du inte medlem är du välkommen att bli det.  

Önskar alla en Happy Halloween 🎃 och hoppas jag kan återkomma med goda nyheter snart

5. sep, 2020

Ja då var sommaren slut. Vi har haft en underbar tid på landet och semestern var riktigt bra, även om det blev en "hemester". Katterna och Molly trivs verkligen ute i stugan även om där är lite mindre med plats. Den här sommaren han jag också med att odla lite och skörden av körsbärstomater blev större än förväntat. Men nu är vi åter i stan och har installerat oss här, redo för hösten. Alltid lika tråkigt att "packa ihop" stugan och förbereda för vintern, men tiden går ganska snabbt och vips så är det maj och vi kan flytta ut igen. Positivt tänkande och något att se fram emot.

Just nu bara vräker regnet ner och det smattrar högt och ljudligt på altantaket. För en timme sedan var det blå himel och sol. Det är väl just det som kännetecknar hösten, det snabba omslaget i vädret. Katterna håller sig inne för tillfället, ligger mest och sover. Allt är som vanligt. Funderar på om Iris kommer att löpa överhuvudtaget, det händer inte ett smack på den fronten. Den stilige Lancelot som väntar på henne kanske behöver komma hit, och sätta fart på henne. Tyvärr har hon ju ingen annan fertil hona här hemma som kan trigga henne. Ingen fertil hane heller för den delen. Frostis har ju varit kastrat en tid nu och är inte intresserad av att uppvakta någon längre.

Den 28/8 firade vi Birmans dag i Stockholm. Birmasällskapet ordnade tipspromenad och fotografering av katt (Tuss & Tass) i Sickla centrum. Jag jobbade förstås kväll den dagen och kunde inte åka dit, men min jättesnälla fodervärd var på plats och fotade Lancelot. Några bilder av honom finns här på på hemsidan och någon kommer säkert upp på facebook också. Joline och Alecia som också bor i Stockholm (från min uppfödning) var också där och fotograferade sig. Söta tjejer. Kommer nog bilder där också vartefter.

När hösten gör sitt intåg brukar aktiviteterna i föreningarna dra igång. Så också här. Både Östkatten och Birmasällskapet vaknar till liv och det blir en hel del som ska göras. Jag har ju i och för sig inte legat på latsidan under sommaren men det blir ju markant mer att göra under hösten. Det jag tycker är mest spännande och roligast är att båda föreningarna håller på att uppdatera sina hemsidor. De kommer bli så snygga och moderna och det ska bli riktigt roligt att få uppdatera innehållet lite mer till dags datum. Hoppas allt går bra så vi kan se en lansering inte allt för sent i höst.

Ja, det var en lite uppdatering här, på min sida. Mer kommer under hösten, framförallt vad som händer här hos oss i familjen Peking Pearl's. Länge sedan vi hade små tassar som sprang omkring och busade och det känns som det är dags igen, bara Iris är med på noterna.

 

30. jul, 2020

Sitter i stugan på landet och skriver. Har inte uppdaterat på länge trots semester och tidvis sämre väder, vilket beror på att jag lämnade datorn hemma i stan. Tänkte använda tiden till annat, men det sprack ganska fort. Som sekreterare i Östkatten och kullregistreringar som rullade in regelbundet blev det till slut en nödvändighet att ha datorn på plats i stugan. Visst arbete kan jag fixa via telefonen men det blev för jobbigt i längden att läsa och scrolla på den lilla skärmen.

Nu regnar det för fullt, det smattrar så mysigt på taket och vinden blåser runt husknuten. Mörkret sänker sig över stugan och mysbelysningen är på utomhus. Ett perfekt tillfälle att uppdatera min hemsida. Det tog sin lilla tid men nu har jag snart det mesta på plats och uppdaterat. Hoppas det ska uppskattas av besökarna.

Katterna trivs så bra på landet och jag ser skillnad i pälskondition mot när vi är i stan vintertid. Det beror säkert på att det inte är samma torra inomhusluft här och de är ute i friska luften mer. Håller på att fixa lite i kattgårdarna också, framför allt ett lite bättre regnskydd som inte blåser upp så fort det kommer några vindpustar. Saga har flyttat till ny familj, till Catharina och Charlie (Saga's son S*Peking Pearl's Irish Coffee) och det har gått så bra. Hon får det så bra hos dem och egen trädgård att strosa i. Ibland måste man som uppfödare placera om någon kastrat, av olika anledningar, för att kunna gå vidare med aveln. Det blev ett riktigt lyckokast denna gång.

Väntar på att Iris ska börja löpa. Det verkar ta sin tid, till mattes förtret. I Stockholm väntar Lancelot som är den tilltänkta hanen, ännu ovetandes förstås om våra planer. I och för sig är det bra att hon hinner flytta in till stan innan eventuell kull kommer till världen. Det är lite sämre här på landet även om det skulle fungera med ordentlig planering. Så....bara att vänta tills det behagar damen att löpa.

Har redan haft min semester i juni och har också hunnit att jobba några veckor. Tanken är att vi stannar på landet augusti ut och beger oss mot stan när september infaller. Har hunnit med en hel del på landet och planterat både rosor, bondpioner, tomater, rabarber bl.a. Det finns lite bilder på hemsidan under fliken "Om oss-Landet". Målat har vi också hunnit, mest maken, då det alltid finns något som behöver underhållas. Vi är tacksamma att vi har stugan i dessa coronatider och inte känner behov av att resa någonstans eller att vi blir sysslolösa.

Ja det var lite kort vad som hänt senaste tiden. Mycket på ett sätt, men i princip inget när det gäller katteriet. Bara att vänta.....och vänta. Återkommer när vi vänder innåt stan får vi se hur vi ligger till då.

 

9. apr, 2020

Det blir inte alltid som man vill när det gäller avelsplanerna. Fina Frostis (Peking Pearl's Legolas) har inte "rysstat ner" den ena kulan, så här blir det inget testikelintyg för framtida avel. Det sista som överger en är ju hoppet men idag sattes det punkt för detta. Så himla tråkigt!! Men min lilla isbjörn stannar hos oss efter kastrering och får fortsätta att bara vara en go sällskapskatt.

Med det kommer mina planer att behövas tjusteras. Lancelot (kullbroder) är på gång att bli klar för parning runt maj månad, om allt går bra. Han ska snart hjärt- och njurscannas och vi håller tummarna att han håller hela vägen fram. Vill ju gärna fortsätta linjerna jag påbörjat och om turen är med mig kanske jag kan få en lila hona efter honom till mitt eget katteri. Just nu har jag nästan bara kastrater, förutom Iris då, och behöver föryngra lite. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Kastrater ja. Några av katterna kommer att omplaceras, av olika anledningar, om jag hittar rätt familj. Det är mycket svårare att omplacera en katt som man under åren hunnit att knyta an till, jämfört med kattungar. De ligger ju lite extra varmt om hjärtat. Därför är det så viktigt att hitta rätt familj till dem och att förutsättningarna för katten är bra. Vi får se om någon som är intresserad hör av sig.

Är lite trött på coronaviruset just nu. Vill så gärna träffa barn och barnbarn, speciellt nu när påsken är på gång. Visserligen jobbar jag hela påskhelgen så det är ganska kört ändå, med att träffas menar jag, men hela den här distans-grejen gör ju att man snart blir galen. Likaså är alla evenemang inom kattvärlden inställa och man funderar hit och dit, finns det inte något litet man kan göra på distans? Kanske är tur i oturen att man jobbar ändå så man får se lite människor kring sig.

Under tiden som vi inväntar att avelsplanerna ska slå in, håller vi på med förberedelser för sommarvistelse på landet. Snart kommer sommarvattnet att sättas på, lite tidigare i år, och med det kommer vi tillbringa lediga dagar i stugan, till att börja med. Ska bli så skönt att komma ut på landet igen. Tyst och lugnt och nära naturen. Hoppas vi klarar oss från viruset nu och får vara fortsatt friska.  GLAD PÅSK!