Crazy Cat Lady

16. aug, 2018

Ja jösses vad tiden går fort och hur varmt har det inte varit :/ Lovade att skriva och uppdatera lite om kattungarna men det har jag inte hunnit med. Eller orkat med. Nu har det gått en hel månad och häromdagen blev de 4 veckor gammla. Semestern är snart slut, mina 5 veckor, det känns som om de "brunnit upp" i solen. Inte mycket man orkat göra dagtid i värmen, det mesta fick uträttas under kvällstid (jag är ju ingen morgonmänniska :)

Hade först tänkt att stanna på landet till mitten av september men ångrade mig, vill gärna ha kattungarna i stan när jobbet drar igång. Så sagt och gjort, vi flyttade alla katter till stan. Saga är så lugn och trygg och när vi väl ordnat med bolåda och kattungehage var hon riktigt nöjd. Efter att de kollat runt i radhusets alla vrår var alla nöjda och snart sov de allihop.

Hade räknat med att hinna lite mer på landet än vad som faktiskt blev av, men nu är altangolven skrubbade och laserade, har en liten bit kvar i rastgårdarna, men känns bra inför nästa säsong att något blev klart i alla fall. Även om vi nu flyttat in till stan så blir det säkert många fina dagar i september då vi kan vistas på landet och njuta av fint väder.

De små växer och har blivit 4 veckor vilket innebär att de är lite livligare och försöker att komma ut ur kattungehagen, de är så envisa, men än har de inte lyckats. De har också fått smaka på ny/fast föda. Serverade välling men det var ingen höjdare, ingen ville ha. Blandade i lite laxmousse och serverade på tesked till alla och se då...då gick det bättre. Nu försöker de äta direkt från fatet och det är ett himla smackande innan de kommer på hur de ska göra. Det låter så gulligt :)

Thalia har åkt till Stockholm för parning med Birmabergets Kurt och det verkar gå väldigt bra. Får återkoppling varje dag från Suzanne och på lördag ska hon hämtas hem. Nu får vi hålla tummarna för att hon blir dräktig och att det går bra hela vägen fram till mitten av oktober då kullen i så fall beräknas komma.

Det ska bli en spännande höst att se fram emot :)

17. jul, 2018

Det är inte klokt så varmt det är!! Under en hektisk sista arbetsvecka, i denna värmen, så händer det plötsligt! Nu är det något på gång :) Vilken tur att jag bytte sista helgen på jobbet och är ledig just den här söndagen den 15/7. Allt är redan förberett, var sak på sin plats, så det är bara att hålla koll på Saga när förlossningen startar. Bara.....var lite enkelt uttryckt. Sitta ihopklämd under skrivbordsskivan, nära bolådan (som fått en skyddande placering under skrivbordet), svettig i värmen, törstig ...... men det är bara att härda ut. Kortare pauser han jag med innan det började.

Saga påkallar uppmärksamhet genom att jama, går ur bolådan för att se om jag var där, för att sedan snällt gå tillbaka när jag sitter på min plats. Ser de första krystvärkarna och så är det igång. Tre små ulltottar blev det till slut. Den sista kom med fötterna/baken först så den tog lite längre tid att krysta fram men allt gick bra med lite hjälp av matte. Efter väl genomfört arbete är Saga både trött och lite hungrig. Efter byte av lakan i bolådan får den lilla familjen pusta ut och vila. Passar på att kolla kön och vikt samtidigt som mamma får lite stärkande välling med äggula. De små är relativt pigga och söker sig själva till tutten och det är ju en bra start för alla. Efter en stund är det tyst i bolådan, de små ligger på rad vid mjölkbaren och mamma katt sover gott.

Just idag är jag inne i stan och tvättar och samtidigt håller sällskap åt Mascot som fick åka in till stan igår med husse. Det är för varmt på landet i rastgården och svårt att reglera värmen där, trots att han fått en kyldyna att ligga på. Tjejerna är inne i huset med AC så de klarar sig och Saga har fått egen "kuppe" i vårt sovrum. Det är första gången vi har fått en kull på landet och det är lite mer pyssligt än hemma i stan, men med lite planering och förberedelser så ska det nog gå vägen.

Hur det går med de små samt bilder på dem ska jag försöka uppdatera varje vecka. 

Så välkommen tillbaka och följ oss under deras första levnadsveckor. 

 

 

2. jul, 2018

Oj vad tiden rusar iväg! Hinner inte med. Jobbar ännu, har några veckor kvar innan semester, fixar med rastgårdarna på landet, det är ju hett som bara den. Över 35 grader på altan på framsidan. Katterna mår inte så bra i värmen och härom dagen fick vi erfara detta.

Mascot blev för varm trots solskydd och fläkt. Fick lägga honom "på is" en timme innan han blev något så när normal. Sen åkte vi in till stan med honom när det var som allra varmast. Där blev han sitt vanliga jag igen. Skönt. Jag var så orolig att han skulle tuppa av och vi skulle behöva göra ett veterinärbesök. Tur att maken är så snäll och omtänksam som stannade i stan över natten med Mascot så han slapp att vara på landet dagen därpå när värmeböljan fortsatte.

Tjejerna har tillgång till svalare rum i huset så där känner jag ingen oro. Saga som nu är dräktig är lite långsammare av sig och ser lite tröttare ut än vanligt och jag förstår att värme och dräktighet tar lite på krafterna. Nu är det bara 2 veckor kvar innan det är dags. Hoppas förstås att allt ska gå bra och att vi får glädjen att följa några nya små liv.

Midsommar blev lite dramatisk då lilla Sweet blev dålig och vi fick hastigt ge oss iväg till Linköping och Evidensia. För att göra en lång historia kort, blev han opererad för främmande föremål i tarmen. Det visade sig senare att det var en hårboll som orsakat stoppet. Inte hans egen....utan jag misstänker att den var lagd av någon annan. Ertappade honom nämligen tuggandes på en sådan vid ett tidigare tillfälle :/

Men allt har gått bra och Sweet har nu flyttat till sin nya familj och de älskar honom, världens gulligaste kattunge, enligt nya familjen. Känns mycket bra när allt stämmer. Men nu längtar jag verkligen efter lite ledigt, det har varit mycket på sista tiden. Det är dags för sovmorgon och sena kvällar (kvällsmänniska som jag är), lata dagar och kattungekel.

 

14. jun, 2018

I dag är vi i stan och uträttar lite ärenden. Det regnar och blåser och den värme som vi haft en längre tid känns avlägsen. I och för sig ganska skönt, det kan bli för mycket av det goda. Det har varit tunga veckor både för oss och katterna. Värmen tar på kroppen och det har funnits oro kring katterna när värmen har varit som högst, speciellt för Mascot som inte kan vistas inne i det svala huset. Den dagen som vi hade det som varmast med nästan 40 grader på altan, fick jag torka honom med en blöt och kall handduk för att kyla ner honom lite. Det var ingen större aktivitet i stugan de veckorna utan både två- och fyrbenta vilade så mycket som gick. 

Mina katter, Nova och Elton, som varit ute på foder har nu övergått till sina fodervärdar. Det känns lite tomt även om man vet att den dagen kommer förr eller senare. Nova har också fått en ny liten birmakompis hemma hos matte och de har det så bra tillsammans. Elton har nu blivit kastrat efter att ha utfört sitt "uppdrag" och det gjorde han med gott resultat. Saga är dräktig med rosa spenar och lite rundare om magen. Var ganska hängig i värmen och första veckorna lite trött. Om allt går bra så är hon beräknad till 15/7. Jag börjar min semster då så det är perfekt planerat så jag kan vara hemma när de små kommer. 

Lilla Hot n' Sweet har nu blivit tingad och kommer att flytta i midsommarhelgen. Det är blandade känslor när det gäller att sälja honom. Han har ju bott en lite längre tid hos oss och det gör det mycket svårare att lämna bort honom. Han är så härlig den lilla killen, kelig och mysig på alla sätt och vis. Busig så klart och tjejerna tycker nu att han är lite jobbig, men just nu har jag inte möjlighet att behålla honom. Jag hoppas han får det bra med sin nya familj.

Kattgruppen har minskat ganska drastisk efter att kattungarna sålts och foderkatterna övergått till fodervärdarna och det känns lite tomt, lite knapert kan man säga :) Men det ger möjlighet att ev behålla en hona efter Saga och Elton eller köpa in en hona. Just nu är jag ganska sugen på en brun hona.

Längtar efter semster då det har varit en hektisk vår med blandad glädje och sorg. Glädje över kattkullarna och att allt gått bra med både mammor och ungar, sorg över att min mamma lite oväntat och hastigt lämnade oss. När det tillkommer oplanerade händelser och speciellt sorgliga sådana tar det på krafterna att upprätthålla det vardagliga i tillvaron. Då är det skönt att vara nära naturen på landet långt bort från stress och jäkt i stan. Nu väntar vi på att semestern infinner sig, att det går bra med Saga's dräktighet och att vi fortsatt får en solig och varm sommar.

16. maj, 2018

Jösses vad tiden springer iväg! Nu har det varit full fart hela april och en bit in i maj. Alla kattungar har nu flyttat till nya hem, förutom lilla Sweet som bor kvar. Han behöver en egen familj att flytta till då tjejerna inte är så bussig mot honom. De har börjat löpa och har helt andra intressen än en liten kelsjuk gosse. De har tydligt och klart sagt åt honom att hålla sig på sin kant.

Vi har också börjat installera oss på landet. Det tar sin tid att iordningställa allt som behövs för att katterna ska kunna följa med. Mycket grejer som ska med och min bil är alltid fulllastad med kattburar, toalådor, foder och kattsand. Ja, en liten hund också förstås :) Men det är skönt när man väl är där och har fått lite ordning på grejerna. Katterna trivs och Mascot har gått sin första promenad i sele. Det var inte så populärt. Väl ute på gräsmattan var det stopp, usch så otäckt. Inte ett steg tog han, jag fick bära honom tillbaka till altanen. Men han vänjer sig säkert.

Planerna i katteriet skrider framåt med stormsteg. Tjejerna löper och det håller ju inte i längden, man blir tokig. Så några har fått p-piller för att dämpa dem en kortare tid och några har blivit parade. Saga har hjärt- och njurscannats med godkänt resultat, blodgrupperad mm och redo för sin första kull. Passade på att ta hem Elton till stan när alla andra katter var på landet. Saga är nu parad med Elton och jag hoppas det har gått bra för snart kommer Elton vara kastrat. I den här parningen finns chans på blåsköldpadda/blåsköldpaddstabby, och det vore jättekul om jag kan spara en dotter efter Elton. Elton fick också besök av Nova som kommit i höglöp. Han är den mysigaste katten som finns och utförde sitt jobb på bästa sätt trots att han ibland fick sig en liten smäll av damerna. Han kommer snart att få det lite lugnare framöver när han blir kastrat.

Så det har rullat på i snabb takt hela tiden. Jobb, kattparningar, plock och städ på landet och i stan också för den delen. Spåren efter parningarna dröjer kvar genom små hårtussar som ligger både här och där. Nu får vi vänta några veckor och se om parningen tagit och Saga blivit dräktig. Om så är fallet väntar vi kattungar i mitten av juli. Lagom till min semester som tur är :) Då är vi på landet och det kräver ytterligare åtgärder i så fall. Ingen ro och ingen vila. Alltid är det något som ska fixas. Ingen risk att man har det långtråkigt i alla fall.

Längtar nu efter semster och lugn och ro på landet. Att få sitta med en kopp kaffe på trappen, okammad och iförd en sliten tröja, vickandes på de bara tårna och bara njuta.