Crazy Cat Lady

3. jun, 2021

Vart tog våren vägen? Fullt upp med möten i kattklubbarna, parningar planeras, veterinärbesök för några katter och för egen del en rad besök på VC för diskarna/ischias i ländryggen. Och så jobba på det. Inte undra på att jag inte han med något annat. Planerna att ta kull på Iris är lagda på hyllan då hon genomgått en tandoperation som var nödvändig för hennes fortsatta hälsas skull. Alltid är det något. Men inte hänga läpp, det ordnar sig nog förr eller senare. Tålamod. 

Däremot har det varit roligt att planera Lancelots parningar för ett gäng söta tjejer. Vi håller förstås både tummar, tår och tassar att det ska gå bra. Han har redan blivit stolt pappa och några till är på gång. Jättespännande då jag önskar köpa tillbaka några söta avkommor efter honom. Som ni redan har sett kommer den söta lilla Athena till oss, lagom till semestern. Så i år längtar vi efter lite ledighet i dubbel bemärkelse. Man blir lika barnsligt kär varje gång man besöker de små och helst skulle man vilja köpa alla. Det är så roligt att få besöka uppfödaren, mamma katt och kattungarna. Man är ju lite av en "farmor" så att säga. Man får en utvärdering om man tänkt rätt också. 

Ja, för övrigt har vi flyttat ut på lander för några veckor sedan. Det var kallt och blött första veckan och vi spenderade nästkommande vecka åter i stan, uträttade en massa ärenden, möten och besök. Katterna och Molly är vana vid att åka bil så det går smidigt att åka fram och tillbaka till landet. Inte ett ljud i bilen under färd. Ja, smidigheten gäller bara när alla är transportlådor står i bilden och är bältade, dessförinnan får man försöka vara smartare än katterna vilket alltid innebär stängda dörrar och strategisk utplacering av transportburarna. Men väl på plats så funkar det så bra i stugan. Alla trivs och det är inga problem att samsas på en mindre yta. Man få bara ha lite mer tålamod, och tålamod behöver jag en stor portion av. Vi väntar ju på resultat av Lancelots parningar och jag har en hel del att se fram emot med spänning och förhoppning.

Vi hörs snart igen......

30. dec, 2020

Säg den lycka som varar. Detta annorlunda och mycket tråkiga år, i många avseenden, avslutas med en för tidigt född kattunge som inte klarade sig. Det finns inte mycket att göra när naturen säger sitt. Det blev en lång, utdragen och tröttande natt för både matte och Iris. En vecka för tidigt.

Efter besök hos veterinär konstaterades att allt var ok, trots småblödningar under dagen. Prover har tagits och visade inte på någon infektion. Efter ultraljud och röntgen fick vi veta att det bara var en unge. Bara att avvakta och hoppas på att hon skulle gå några dygn till. Det var bara att åka hem och hoppas på det bästa. Men redan dagen efter ökade blödningarna och på kvällen började förvärkar att visa sig. På efternatten kom så den lilla som inte hunnit lägga på hullet och vägde för lite för att klara sig. Misstankar finns att moderkakan lossnat och gett upphov till blödningarna och syrebrist för den lilla. 

Iris mår efter omständigheterna bra. Har sovit mycket under dagen, gärna i mattes sällskap. Har kommit igång lite med mat och varit på toa. Ingen feber. Men behöver hållas under uppsikt kommande dagar förstås. Nu får hon ta igen sig och komma tillbaka till sitt vanliga jag, därefter ska vi ta en extra koll hos veterinären för att se att allt är bra. Det kanske blir ett nytt försök att ta en kull på henne om hon kommer i löp igen.

Det finns en tråkig baksida i avelsarbetet som alla uppfödare någon gång upplevt, när kattunge eller en kull inte klarar sig. Det är därför man inte kan lova bort några kattungar redan under dräktigheten eller de första veckorna i kattungarnas liv. Det finns inga garantier för att det blir som man planerat. Jag har fått många förfrågningar från intresserade familjer som jag nu får meddela att tyvärr blev det inga kattungar. Det är tråkigt för dem som väntat förstås men inget vi kan göra något åt. 

Nu hoppas vi att 2021 ska bli ett gladare, roligare och mer sällskapligt år och S*Peking Pearl's hoppas kunna få en kull någon gång under våren. Tills dess önskar jag er alla:

ETT GOTT NYTT ÅR!

 

14. dec, 2020

Nu är det helt säkert att Iris väntar smått. Alla tecken tyder på det. Små rörelser har jag känt när hon ligger i mitt knä. Hon har blivit mer kontaktsökande och vill gärna vara i samma rum som mig.  På natten ligger hon bredvid i sängen, ibland även på mig, och det är klart hon får det. 

Bolådan är redan framme och den har hon redan provat flera gånger. Verkar vara nöjd än så länge. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra förstås. Riktigt säker är man ju inte förrän allt gått felfritt och mor och barn mår bra. Tiden går så fort och de sista veckorna brukar snabbt rinna iväg, förmodligen ännu snabbare nu när jul och nyårshelg nalkas och man får annat att tänka på en stund. 

Vi återkommer efter nyår med förhoppningsvis glada nyheter. Tills dess önskar vi alla en 

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! 🎄💫🥂

9. nov, 2020

Här gick det undan sedan sist. Iris kom snabbt in i höglöp och det blev en lite oplanerad resa till Stockholm. Damen har varit ganska tystlåten under löpet, bara kuttrat lite då och då. Började snart att rulla runt och skruva på sig och plötsligt var vi där. Hon höglöper ju! Det var bara att ge sig iväg. Väl framme hos den blivande partnern, som normalt brukar hälsa oss välkommen, blev vi fullständigt utmanövrerade av Iris. Omedelbar kärlek, i alla fall från hans sida.

Efter att ha installerat dem i parningsrummet började uppvaktningen. Till en början försökte Iris hålla honom på lite avstånd, han var lite "het på gröten" och hon hade inte hunnit bekanta sig med rummet ännu. Så vi lät henne vara själv en stund i rummet medans Lancelot otåligt och träget ropade efter henne. Efter det gick det bättre och så småningom gav hon efter. De trivdes i varandras sällskap och vartefter dagarna gick blev de lite lugnare och kunde slappna av mellan varven. Gentleman som han är passade han på att putsa på Iris mellan varven. Bäst att hålla sig på god fot. Det hela verkar ha gått bra i alla fall. Så nu återstår några veckors väntan innan vi ser om parningen har tagit och vi kan se fram emot kattungar runt nyår.

En trött Iris blev lite misstänksamt mottagen här hemma vilket resulterade i eget rum över natten och naturligtvis gjorde matte henne sällskap. Tror hon tyckte det var skönt att få sova ifred och vi hade båda sovmorgon dagen därpå. Därefter har det gått bra med de andra katterna och vi har lugn och harmoni i kattgruppen.

Så nu är det bara att avvakta............

 

 

31. okt, 2020

Nu har Iris börjat löpa. Väntar bara på de där intensiva dagarna av höglöp. En träff med Lancelot är nära förestående. Vi får se om det blir en resa för Iris till Stockholm eller en resa för Lancelot till Norrköping. Trots att väntan varit lång känns det som om löpet kommer ganska plötsligt och som alltid, inte planerat. Men nu verkar det som att det äntligen ska bli av och som vi har längtat efter smått här hemma. Ingen idé att ta ut något i förskott man vet ju inte med säkerhet att det blir någon parning. Det har ju hänt att någon part inte varit nöjd med vare sig arrangemang eller partner. 

Pandemin har satt käppar i hjulet för många aktiviteter under året och antalet kullar har ökat markant, så även efterfrågan på kattungar. Det gäller alla raser. Jag har haft många förfrågningar av intresserade som har fått väntat väldigt länge på besked om det blir någon kull i år. Alltid lika kul när intresserade skriver och frågar om rasen eller kommenterar min hemsida. Jag försöker att uppdatera hemsidan regelbundet och den är, trots några år på nacken, inte helt klar ännu. Det kanske den i och för sig aldrig blir. 

Har också varit upptagen med att fota katter till de digitala tävlingar på Facebook som både Östkatten och Birmasällskapet anordnat. Så roligt att se alla bilder som medlemmarna lägger upp. Kan man inte träffas fysiskt får man aktivera sig på annat sätt. Gå gärna ut på sidorna och kika, är du medlem kan du själv delta. Är du inte medlem är du välkommen att bli det.  

Önskar alla en Happy Halloween 🎃 och hoppas jag kan återkomma med goda nyheter snart